Wie zijn wij

Beth Noohra betekent huis van verlichting, het staat voor een huis van licht waar de Eeuwige Onze G'd Zijn Ruach kan werken en schijnen. Onze ‘’fellowship’’ is gebaseerd op interactie. Wij geloven dat elk mens zijn waarde heeft en gezien mag worden. Je kunt groeien in een atmosfeer waar vragen gesteld kunnen worden en je fouten mag maken. Juist wanneer je gesnoeid wordt kun je goed groeien. Een plek waar je niet op de juiste manier gesnoeid wordt, daar zul je verkeerd en scheef gaan groeien.

We komen als één mishpocha (familie) samen in de huisgemeente en in een kehila (familie huisgroep). We eten gezamenlijk aan de familie tafel, waarin we één zijn van geloof, we zijn één familie en we vormen samen één broederschap in de Mashiach. Beth Noohra is ontstaan aan de familietafel, waarin we na afloop van onze meetings gezamenlijk het brood breken en de maaltijd nuttigen.  Al snel groeide deze meetings uit tot een "fellowship", waarin we als "volgers van de Weg" samenkomen. Het is de bedoeling om op verschillende plekken bijeen te komen als één Kehillah.

Samen breken we het brood en drinken we de ongegiste druivensap. Ongegiste druivensap is pure, zuivere druivensap zonder alcohol. Het is een geestelijke drank, die symbool staat voor het bloed van de Mashiach. In de Torah staat geschreven dat in het bloed het leven zit. Wij drinken en eten alleen zijn bloed, omdat daar zowel symbolisch en geestelijk het leven van Mashiach verborgen zit.

In Richteren 9:13 staat over most die de Eeuwige Onze G'd en mensen vrolijk maakt. Als je in een woordenboek opzoekt naar ‘most’, staat daar ongegist druivensap en/of uitgeperste druivensap op. Most is dus verse druivensap dat de Eeuwige Onze G'd en mensen vrolijk maakt. Het is druivensap die nog onbewerkt en vers geperst is. Het is nog geen gegiste druivensap, want het is sap in haar puurste vorm.

In de Bijbel komt het woord ‘vrolijk’ heel veel voor. Dat betekent: vreugde, blij zijn. Druivensap oftewel goede wijn is een zegen voor de mens. Wij zijn geroepen om blij en verlicht te zijn en daar staat de kehilah van Beth Noohra voor.

Er wordt hier gesproken over de nieuwe wijn. Hij is de nieuwe wijn in de nieuw geboren gelovige, met een veranderd en vernieuwd denken. Wij geloven dat het hart besneden dient te zijn en onze verstand vernieuwd. Daardoor kunnen we deze geestelijke drank ook drinken, omdat het ons leven zal geven.

Wij komen samen met elkaar in een omgeving waar mensen zich zelf kunnen zijn en in de identiteit kunnen wandelen, waarin ze kunnen groeien naar die mannelijke rijpheid in Mashiach. We leren van elkaar en we bouwen elkaar op in het ongeveinsde geloof van waarheid en liefde.