Wat is ons doel

Eén van onze grote pijlers staat geschreven in Lucas 4:18 en in Marcus 16. Het is ons doel het goede nieuws verspreid te zien worden aan de volkeren en dat de gevangenen en verdrukten worden bevrijd, door loslating over ze te te verkondigen. Het uitdrijven van boze geesten, het genezen van de zieken en dat gebroken harten verbonden worden is van groot belang bij het verkondigen van het goede nieuws. Het bevestigt de boodschap die je aan het brengen bent. Bevrijding en genezing zijn geen doelen op zich, het is feitelijk de norm. Om dit doel te bereiken is het van belang, om getrouw en gehoorzaam te zijn aan de heilige geschriften.

Daarnaast is het onze missie dat de naties op deze wereld een betere relatie krijgen met Onze heilige Schepper. Dit is namelijk onze grote opdracht. Dit doel kunnen we bereiken als wij ons zelf gaan zien zoals de Eeuwige Onze G'd ons ziet. Je kijkt niet meer naar jezelf, zoals jij jezelf ziet. Dit kan zijn als een minderwaardig persoon of juist als iemand die hoog opgeeft van zichzelf. Je gaat jezelf zien zoals G’d de Almachtige jou ziet in Zijn levende Woord en dat is de Mashiach. Wanneer je begrijpt wat jouw identiteit is, zul je erachter komen wat jouw gave is, wat jouw bestemming is en wat jouw plek is in deze wereld. Hoe G’ds bewuster jij zal zijn des te bewuster je zal zijn van jezelf.

Wij geloven dat het de Eeuwige Onze G'd Zijn plan is dat jij je gave en talent zal ontdekken. Dit zal jou helpen dat jij gaat doen, wat jij werkelijk behoord te doen in deze wereld. Zolang de wereld niet weet wie de Eeuwige Onze G'd is dan zal er altijd een geestelijke (spirituele) leegte zijn. Om dit voor elkaar te krijgen is het van belang dat er voldoende kennis is en geen gebrek aan visie.

Bijbels onderwijs van de heilige geschriften is van groot belang. Het doel is dat de wereld weet wie haar Schepper is. Dit zal geschieden wanneer het denken en de identiteit van de naties vernieuwd wordt, met het onderwijs van Onze eeuwige Schepper.

Het vieren van de Bijbelse feesten

Wanneer jij je identiteit ontdekt zul je ontdekken dat je een licht bent in deze wereld, die niet meer onopgemerkt zal blijven. De manier om dit te bereiken is dat gelovigen en ongelovigen uit Babylon komen. De mens en zelfs vele Christenen vieren alle feesten, behalve de feesten van ABBA Vader. De Thora (het onderwijs) geeft de juiste richting hoe jij het pad van het licht kan bewandelen, zonder dat je zal verdwalen op het donkere pad van het leven. De feesten (de mo'ediem) zijn een onderdeel van Zijn DNA. In Genesis 1:14 kun je lezen dat mo'ed betekent goddelijke afspraak. (Het betekent ook vastgestelde tijd) De mo'ediem zoals je in de grondtekst kan lezen zijn vastgestelde bepalingen en seizoenen.  Hij heeft de maan de zon en de sterren gegeven, om de tijden en seizoenen vast te stellen. ABBA werkt met tijden en seizoenen en zijn eigen jaargetijden. Hij gebruikt hiervoor Zijn mo'ediem (Zijn feesten). De feesten zijn schaduwbeelden van de dingen die komen gaan en ze geven jou richting. Ze hebben een profetische betekenis. Het doel van deze schaduwbeelden is Mashiach, ze wijzen allemaal naar Hem. De Thora is het licht (die richting geeft) die ons zal leiden naar Yehoshua HaMashiach.

Het ontdekken van jouw identiteit

Hij geeft ons kennis en visie van deze zaken om te groeien in zijn wijsheid. Het doel is om goddelijke wijsheden te beërven. Het gaat hierbij niet om het grote gebouw, met die grote altaren en kansels. De missie is niet te investeren in dode stenen, maar levende stenen die samen een sterk bouwwerk kunnen vormen, die gemaakt zijn naar het model van de eeuwige onze G'd. Daarvoor dienen we uit Babylon te komen, door zichtbaar te zijn en geen nummer meer te zijn. Dit betekent dat we ons niet meer kunnen verstoppen in de menigte. Een huisgemeente is een uitstekende plek waar gelovigen elkaar echt leren kennen. Het is een plek waar jij je niet kan verstoppen, waardoor jij leert uit te stappen en werkelijk wordt wie jij bent. Dit is het mooiste geschenk dat jij jezelf kan geven.