Geloofsgroei in Beth Noohra met uitdagende onderwerpen

Beth Noohra is een gemeenschap van gelovigen die zich richt op geloofsgroei en het delen van het goede nieuws op een bijzondere en unieke wijze. Binnen deze gemeenschap worden uitdagende onderwerpen besproken om de geloofsgroei te stimuleren en verdiepen. In dit artikel bespreken we hoe Beth Noohra uitdagende onderwerpen bespreekt om de geloofsgroei te bevorderen.

Een van de uitdagende onderwerpen die vaak besproken wordt binnen Beth Noohra is de relatie tussen religie, tradities in de kerk, de machten van demonie die werkzaam zijn in de gemeente, de gaven van de geest en andere huiskamer onderwerpen die een struikelbok kunnen vormen binnen jouw geloof. Deze onderwerpen lijken vaak op gespannen voet met elkaar te staan, maar binnen onze gemeenschap wordt er gezocht naar manieren om deze te integreren, te bespreken en elkaar aan te vullen zodat wij ervan mogen leren. Door open te staan voor moeilijke vraagstukken zoals de dag des Heeren, het dodenrijk de weg tot de eeuwigheid, kan de geloofsgroei worden bevorderd.

Een ander uitdagend onderwerp dat besproken wordt is de rol van man en de vrouwen binnen Beth Noohra en de samenleving. In de cultuur in de tijd van onze Heiland Yehoshua Hamasiach hebben vrouwen traditioneel gezien een ondergeschikte rol, binnen Beth Noohra wordt er gezocht naar manieren om deze rol in een positief licht te plaatsen. Door te luisteren naar de ervaringen van vrouwen en deze serieus te nemen, kan er een nieuw perspectief ontstaan en kan de geloofsgroei worden bevorderd. Dit geldt ook voor de rol van de man, zodat iedereen kan groeien naar de identiteit zoals Onze Schepper het werkelijk bedoeld heeft.

Een ander uitdagend onderwerp dat besproken wordt is de relatie tussen geloof, politiek en de kerk van vandaag, wanneer er tijdens moeilijke situaties op het wereld toneel vast wordt gehouden aan het geloof en het Woord die we hebben ontvangen of sluiten we compromissen onder mom van het gehoorzamen aan de overheid? (Maar Petrus en de apostelen antwoordden en zeiden: Men moet Gode meer gehoorzamen dan de mensen). De apostelen laten in Handelingen 5 juist zien hoe belangrijk het is te vertrouwen op Onze Schepper. Binnen Beth Noohra wordt er gezocht naar manieren om geestelijke groei en de Ruach Hakodesh (de Heilige Geest) de ruimte te geven in ons midden zodat er geestelijke groei kan komen. Aanbidding, gebed, profetie en lofprijzing spelen hier een belangrijke rol in. Wanneer er onrechtvaardige praktijken plaatsvinden, kan de gemeenschap een verschil maken in de wereld en kan de geloofsgroei worden bevorderd. Dit doen we door niet te reageren op gebeurtenissen die komen gaan in deze wereld, maar we anticiperen hierop.

Tot slot wordt er binnen Beth Noohra ook gesproken over de rol van de gemeente in een seculiere samenleving. Hoe kan de gemeente haar boodschap overbrengen aan een wereld die niet altijd openstaat voor religieuze overtuigingen? Door deze vraag te bespreken en nieuwe manieren te vinden om de boodschap van het evangelie over te brengen, kan de geloofsgroei worden bevorderd en kan Beth Noohra een verschil maken in de wereld.